Jeugdatelier – Brabanfil24

Dag lieve jongeren

Graag nodigen wij jullie uit om zaterdag 8 juni 2024 het jeugdatelier van de nationale postzegeltentoonstelling in Brussel te bezoeken.

Een jeugdatelier is een moment dat er activiteiten voor kinderen en jongeren worden georganiseerd met postzegels, stempels, postkaarten,… (dit is ‘filatelie’ met een moeilijk woord).
Voor de opkomst van de computer communiceerden mensen met brieven. Deze brieven werden door een bode (later de post-bode) van verzender naar de ontvanger gestuurd. De verzender betaalde door een postzegel te kleven op de envelop.
Postzegels en brieven vertellen vele verhalen doorheen heel de geschiedenis. Naargelang je eigen interesse kan je een specifiek thema, land, periode,… verzamelen.. Ongetwijfeld is er een thema dat jou interesseert!
Hierbij leer je heel wat leuke mensen kennen, kan je dingen uitwisselen en ruilen,… om zo je eigen collectie uit te breiden. Er zijn genoeg begeleiders die jou heel graag uitleggen wat de hobby is en hoe leuk deze hobby kan zijn voor jou.
Met dit filatelistisch materiaal (postzegels, stempels, kaartjes,…) kan je zelfs tentoonstellen. Kom gerust eens kijken naar collecties van anderen. Liever enkel verzamelen? Dat kan, natuurlijk ook. Niets moet, veel kan!
Tijdens het jeugdatelier kan je een eigen albumblad maken en creatief aan de slag gaan met postzegels (en meer). Wel of niet aan een spel meedoen… de keuze is volledig aan jou ! Postzegels uitzoeken over jouw verzamelgebied is ook mogelijk. Ook voorzien we leuke spelletjes en voor de jongste onder ons een voorleesmoment.
We laten je zeker niet met lege handen naar huis gaan…

 

Jij komt toch ook?
Niet twijfelen, gewoon doen. En vraag gerust uitleg of hulp!!

 

De jeugdleiders van de jeugdfilatelie